Atha Yogasenter

Jivamukti Yoga Senter

Atha Yoga er eneste Jivamukti Affiliate Center i Norden.

Jivamukti Yoga er en egen yogametode som ble grunnlagt av Sharon Gannon og David Life i New York i 1984. Navnet 'Jivamukti' betyr frigjøring av sjelen i levende live.

Jivamukti Yoga er en av de ni uoffisielt godkjente Hatha Yoga- metodene. (De andre åtte er: Ashtanga, Iyengar, Bikram, Viniyoga, Sivananda, Intergral, Kripalu og Kundalini.) Hatha Yoga er en type yoga som oppnåes ved bruk av stor kraft og fysisk innsats - en fysisk praksis med et spirituelt mål.

Hovedfokus i en Jivamuktiklasse er de fysiske yoga øvelsene (asanas).

Andre viktige komponenter er fokus på en ikke-voldelig livsstil (ahimsa), intensjon (bhakti), meditasjon, utvikling av evnen til å lytte ved hjelp av musikk (nada yoga), chanting på Sanskrit og studie av yogakildene.

Jivamukti er en fysisk utfordrende og intellektuelt stimulerende praksis som vil lede til spirituell bevissthet. De enkelte yogastillingene settes sammen i flytende serier ved hjelp av pusten (vinyasa). Dette kombineres med chanting, oppløftende musikk og meditasjon.

Atha Yoga i Stavanger er eneste yogasenter i Norge som underviser i denne yogaretningen og er Nordens eneste godkjente 'Jivamukti Affiliate Center'.

Atha Yogasenter, Avaldsnesgaten 95, Telefon 51 53 03 92, post@athayoga.no

Betingelser Personvern